El 8 de març de les empresàries xineses TORNAR
A L'ACTUALITAT
 

Més de 200 persones van assistir al gran sopar i festa de les Dones Comerciants i Industrials Xino-espanyoles amb motiu del 8 de març. El restaurant Pato Pekín del Port Olímpic de Barcelona es va omplir de gom a gom de dones xineses i representants de diferents sectors que van voler celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora apropant-se a aquest col·lectiu i gaudint de tota mena d'expressions culturals xineses. D'entre les moltes personalitats convidades, cal destacar la presència del secretari d'Immigració de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós, i de l'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, a més de la representació oficial del Consolat de la República Popular Xina a Barcelona.

La presidenta de les Dones Comerciants i Industrials Xino-espanyoles, Wang Shangmei, va donar la benvinguda i va agraïr el suport de tots els presents el dia que l'associació celebrava també el seu segon aniversari. Totes les responsables de l'entitat es van mostrar molt satisfetes de la feina feta fins ara, i encoratjades per posar en marxa nous serveis i activitats.

El primer convidat a intervenir va ser el president d'Orígens, Martín Miralles, que va presentar el gran festival de trobada entre les cultures xinesa i catalana que tindrà lloc el 10 de juny a les Cotxeres de Sants: Xinafest. Els tallers, activitats i espectacles que s'estan preparant ajudaran els xinesos a retrobar-se amb les seves tradicions, però també les aproparan a les pròpies de la societat que els acull.

Durant el mateix sopar, vam poder veure una bona mostra de les expressions culturals xineses: dansa, música, poesia... Els balls del drac i del lleó van tornar a ser els protagonistes, pocs dies després de la fi de les celebracions de l'Any Nou xinès.

Estem convençuts que l'any del porc daurat ens portarà fortuna en aquest nou projecte d'intercanvi i retrobament dels orígens comuns de xinesos i europeus.

D'esquerra a dreta: Xavier Alonso, de la Secretaria d'Immigració de la Generalitat; Chuen Soun Lam, del restaurant Shanghai 1930; Wang Shangmei, presidenta de les Dones Comercials i Industrials Xino-espanyoles; Maite Arqué, alcaldessa de Badalona, i la Sra. Lin, vicecònsul de Xina a Barcelona. Abaix, amb el president d'Orígens, Martín Miralles.

 Una de les diverses coreografies que va presentar aquest grup de joves dansaires va ser aquest ball típic tibetà, amb què es va voler escenificar l'amistat entre els pobles.