caixa d'eines per a la
     

Orígens facilita materials de suport als professionals de la mediació intercultural. Eines de treball per a la gestió de la diversitat basades en l’experiència de persones provinents de diferents cultures del món, el coneixement dels antropòlegs i les pautes traçades pels treballadors socials.

Per ajudar a entendre la comunicació dins el procés de construcció de la nova ciutadania pluricultural, editem una col·lecció de manuals que, sens dubte, enfortiran la cultura del diàleg i de la gestió pacífica de conflictes, només possible a partir de la comprensió mútua.

Comunicació intercultural a la vida quotidiana

COM DIEM HOLA?
Tots els humans fem favors, els agraïm, negociem, ens emprenyem, fem amics, ens enamorem... Però cada cultura, cada societat, ho fa a la seva manera. El desconeixement d'aquests codis pot frustrar la comunicació en una societat cada cop més intercultural. Aquí es mostren les percepcions, els canals i les bases de la cosmovisió dels africans, els orientals, els eslaus, els àrabs, els llatinoamericans...

Aquest manual sorgeix de la necessitat de capacitació teòrico-pràctica de diferents professionals que treballen amb els col•lectius d’immigrants: mediadors culturals i comunitaris, psicòlegs, traductors, treballadors i educadors socials... Però s'adreça també a tots els ciutadans.